Advies bij ICT-keuzes


Fixus Onderwijs-ICT is een onafhankelijk adviesbureau dat u bij kan staan bij lastige en kostbare keuzeprocessen.

ICT is een speciale meestal erg technische bedrijfstak. De bits en bytes (en later de euro's) vliegen u om de oren. En waar heeft u verstand van? Juist onderwijs. Veel scholen hebben eigen systeembeheerder. En die heeft juist weer veel verstand van techniek. Het lijken wel twee verschillende werelden.

Fixus Onderwijs ICT heeft van beide verstand. Wij kunnen snel in kaart brengen hoe ICT onderwijskundig op school wordt ingezet en wat uw wensen zijn. Omdat we bekend zijn met de meeste leveranciers, kunnen we bepalen welk(e) leverancier(s) het beste bij u past (passen).
Wij ondersteunen u bij de gesprekken die u met de leveranciers moet voeren. Objectief zet Fixus Onderwijs ICT u alle voor- en nadelen voor u op een rij. Ook de nadelen die niet worden verteld.

Maar wij kunnen u niet alleen adviseren bij de aanschaf van apparatuur, maar ook van software. Hoe lang doet u nu al met uw administratieve software? Hoeveel van dat soort pakketten heeft u eigenlijk in gebruik én wie gebruikt ze?

De ervaring leert dat veel scholen trouw blijven aan hun huidige pakket. Dat heeft meestal te maken met vertrouwdheid. Overstappen naar een ander pakket doe je niet zo makkelijk. Kan dat eigenlijk wel? Ook op dit terrein helpen we u een keuze te maken.